måndag 21 september 2009

Kanongod räkgryta!!!!!!


Den här jättegoda räkgrytan gjorde en av dotterns kompisar hemma hos oss för ganska länge sedan. Nu har jag inte gjort den på länge så det börjar väl bli dags snart.

Du behöver:

400 gram skalade räkor
1 burk krossade tomater
1 gul lök
vitlöksklyftor - hur många beror ju på tycke och smak
1 burk creme fraiche - valfri fetthalt eller 1 tetra matlagningsgrädde
tabasco eller sambal oelek - oxå efter tycke och smak
curry
salt och peppar - gärna nymalen svartpeppar
färsk dill - till garnering

Gör såhär:

Hacka löken och bryn den. Ha i curryn och rör om.(Smaken kommer fram bättre om den får fräsa med en stund) Tillsätt krossade tomater, grädde/creme fraiche, vitlök, tabasco/sambal, salt och peppar. Låt puttra en stund.

HIT KAN DU FÖRBEREDA LÅNGT INNAN DEN SKA ÄTAS - DEN BLIR GODARE OM DEN FÅR STÅ OCH "GOSA" TILL SIG LITE....

Sist har du i räkorna - dom blir sega om dom får koka med länge. Garnera med nyklippt dill och servera med ris eller pasta och en sallad.

Smaklig måltid!!!


1 kommentar:

  1. vi kan kanske fixa den nu på söndag..nice med god mat efter en jobbs helg..:)

    SvaraRadera